KIES groep 5 tot 7 jaar in Haarlem-Noord

M-Power!

Dagen en tijden

Omschrijving van de cursus

KIES (Kinderen In een EchtscheidingsSituatie) is een trainingsprogramma voor kinderen en jongeren, gericht op het verwerken van een scheiding en het omgaan met de nieuwe situatie. De kinderen vinden herkenning steun en tips bij leeftijdsgenoten uit de eigen omgeving.

De training is passend als de scheiding net is uitgesproken, maar ook als dat een aantal jaar geleden is gebeurd. In de training werken we met creatieve opdrachten en spel.

Uitgangspunten zijn oplossingsgerichte aanpak, uitgaand van de kracht van het kind, voorkomen van problemen op latere leeftijd.

Door wie?

De cursus wordt gegeven door 2 trainers.

Looptijd van de cursus

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten.

Locatie

Wijkcentrum De Horizon
Ambonstraat 2
2022 DM Haarlem
Deze link gaat naar een andere siteGoogle maps

Toelichting dagen en tijden

De data zijn nog niet bekend, zodra een groep vol is zal deze starten. Mocht u een inschrijving gedaan hebben, dan ontvangt u hierover t.z.t. bericht.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden. M-Power is een gesubsidieerd groepsaanbod.

Bijzonderheden

De KIES training is bestemd voor kinderen in een scheidingssituatie, die wonen in Haarlem. Meedoen aan de training kan ook als de scheiding nog niet definitief is. Deelname door meerdere kinderen uit één gezin is mogelijk.

Er is toestemming van beiden ouders nodig om deel te kunnen nemen aan de trainingen. Bij de mailbevestiging zal een toestemmingsverklaring bijgesloten worden, deze ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken na ontvangst, retour.

Het CJG biedt ook (gratis) de cursus Family Transitions aan voor gescheiden ouders met kinderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emmelien Drossaert | Regionaal coördinator opvoed- en opgroeiondersteuning, coördinator Mpower. (e.drossaert@cjgkennemerland.nl)

Inschrijven of aanmelden

Het M-Power aanbod is voor kinderen woonachtig in Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal. Aanmelden via aanmeldformulier. U ontvangt een mailbevestiging met toestemmingsverklaring.

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen


Organisatie

Laatste controle op