KIES groep, 4 tot 7 jaar in Haarlem

M-Power!

Dagen en tijden

Omschrijving van de cursus

KIES (Kinderen In een EchtscheidingsSituatie) is een trainingsprogramma voor kinderen en jongeren, gericht op het verwerken van een scheiding en het omgaan met de nieuwe situatie. De kinderen vinden herkenning steun en tips bij leeftijdsgenoten uit de eigen omgeving.

De training is passend als de scheiding net is uitgesproken, maar ook als dat een aantal jaar geleden is gebeurd. In de training werken we met creatieve opdrachten en spel.

Uitgangspunten zijn oplossingsgerichte aanpak, uitgaand van de kracht van het kind, voorkomen van problemen op latere leeftijd.

Door wie?

De cursus wordt gegeven door 2 trainers.

Looptijd van de cursus

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten.

Toelichting locatie

De locatie is nog niet bekend.

Toelichting dagen en tijden

In het voorjaar van 2019 zal er weer een KIES groep starten (mits er voldoende inschrijvingen zijn). Mocht u een inschrijving doen, hoort u zo spoedig mogelijk wanneer en waar de groep zal starten.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden. M-Power is een gesubsidieerd groepsaanbod.

Bijzonderheden

De KIES training is bestemd voor kinderen in een scheidingssituatie, die wonen in Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal. Meedoen aan de training kan ook als de scheiding nog niet definitief is. Deelname door meerdere kinderen uit één gezin is mogelijk.

Er is toestemming van beiden ouders nodig om deel te kunnen nemen aan de trainingen. Bij de mailbevestiging zal een toestemmingsverklaring bijgesloten worden, deze ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken na ontvangst, retour.

Het CJG biedt ook (gratis) de cursus Family Transitions aan voor gescheiden ouders met kinderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emmelien Drossaert | Regionaal coördinator opvoed- en opgroeiondersteuning, coördinator Mpower. (e.drossaert@cjgkennemerland.nl)

Inschrijven of aanmelden

Het M-Power aanbod is voor kinderen woonachtig in Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal. Aanmelden via aanmeldformulier. U ontvangt een mailbevestiging met toestemmingsverklaring.

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen


Organisatie

Laatste controle op

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult