Kindergroep 5-7 jaar "Piep zei de muis" in Heemskerk

Afbeelding Piep zei de muis

Dagen en tijden

Omschrijving van de cursus

Piep is een 5-jarige muis, die vertelt wat hij allemaal meemaakt en nodigt kinderen uit om samen met hem hierover te praten en te spelen. De gevoelens of emoties worden spelenderwijs besproken. Het kan bijvoorbeeld gaan over blijdschap, verdriet, angst, boosheid, schaamte en verlegenheid.

Looptijd van de cursus

De ‘Piep zei de muis’-groep komt wekelijks 12 keer bij elkaar voor anderhalf uur, waarvan er 3 ouderbijeenkomsten zijn.

Cursusmateriaal

Ieder kind krijgt een eigen kistje, die iedere bijeenkomst gevuld wordt met een schat, zoals een mini-muis tegen verdriet of een steen voor kracht. Er wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld en we hebben het over de kwaliteiten van ieder kind. De kinderen horen dat praten helpt en dat ze naar iemand toe kunnen gaan als ze verdrietig of bang zijn.

Toelichting dagen en tijden

Er gaat weer een nieuwe groep starten in Heemskerk, waarschijnlijk in september 2018.

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bijzonderheden

Onderdeel van Piep zei de muis, zijn 3 ouderbijeenkomsten. Hier wordt verteld wat de kinderen in de groep zelf doen. Daarnaast wordt uitgelegd welke invloed stress en spanning op kinderen heeft.

Inschrijven of aanmelden

Er is geen verwijsbrief nodig. Ouders en professionals kunnen zelf aanmelden. Voor meer informatie over inhoud en aanmelding kunt u contact opnemen KvLeijen@nh.lucertis.nl of op telefoonnummer 088-3588700.

Doelgroepen

Kinderen, Kleuters

Doelgroep-toelichting

De kindergroep ‘Piep zei de Muis’ is voor kinderen van 4.5 tot en met 7 jaar, die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken op het gebied van stress en spanningen.

Inschrijfformulier

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen

Algemeen

Verwijzer/intern begeleider


Organisatie

OrganisatieMPower!

Contactpersoon

K├Ąthe van Leijen
Afdeling Lucertis

tel 088 3588700
KvLeijen@nh.lucertis.nl

Laatste controle op